
Sticky kippendijfilet in stroperige pittige oosterse saus uit de oven
Deze sticky kippendijfilet in stroperige pittige oosterse saus uit de oven is een smaakvol gerecht. De combinatie van vissaus, sojasaus, knoflook, gember en sambal oelek zorgen voor een gerecht waar iedereen van zal smullen.
De saus is 10-15 minuten lang lekker gegaard, waardoor de smaken beter zijn geabsorbeerd. Perfect te serveren met rijst of brood.
hoofdgerecht – 4 personen – 15 min bereiden – voedingswaarde onbekend
Ingredienten:
- 720 g Kipdijfilet
- 1 snufje Peper zwart
- 1 Teen Knoflook
- 2 el Vissaus
- 3 el Sojasaus
- 3 g Gemberwortel
- 2 el Basterdsuiker
- 2 tl Citroengras gemalen
- 1 tl Sambal oelek
- 2 el Citroensap
Bereidingswijze:
Zet in 5 stappen deze heerlijke Sticky kippendijfilet in stroperige pittige oosterse saus uit de oven op tafel.
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de vissaus en de sojasaus in een pannetje. Voeg de knoflook, gember, sereh, sambal oelek, bruine basterdsuiker en citroensap toe. Breng aan de kook en laat minimaal 10-15 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt.
Kruid de kippendijen met wat peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
Giet de saus over de kippendijen.
Zet de schaal plm. 35 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de kipdijfilet).
Halverwege de tijd de kipdijfilet nog eens omleggen.
Source: Sticky kippendijfilet in stroperige pittige oosterse saus uit de oven | Jumbo